Hulp zoeken ———-

vind en betaal een assistent

met je persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget

Zoek je een assistent die past bij jouw wensen en behoeftes? Iemand die je ondersteunt in de kleine of grotere dingen in jouw dagelijks leven?

Onze medewerkers van exxtra vinden voor jou de juiste match. Met onze jarenlange expertise, begrijpen we als geen ander dat het moet klikken tussen budgethouder/hulpvrager en assistent. We werken steeds op maat, vertrekkende vanuit jouw specifieke zorgvraag en persoonlijkheid.

Of je nu je eigen middelen gebruikt of via een persoonsvolgend (PVB) of persoonlijk assistentiebudget (PAB) betaalt, ons platform biedt flexibele financieringsopties die aansluiten bij jouw behoeften en mogelijkheden.

meld je aan als budgethouder/hulpvrager

heb je al een assistent?

Bij exxtra ondersteunen we het idee van inclusiviteit en het betrekken van familie, vrienden, kennissen en andere vertrouwde personen bij het zorgproces.

Assistenten uit je eigen netwerk kunnen via exxtra worden vergoed, waardoor ze kunnen profiteren van alle voordelen van deeleconomie en het exxtra platform. We geloven in de kracht en het belang van samenwerking om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Voor verdere ondersteuning of vragen kan je steeds bij ons terecht.

meld je nu aan

hoe je persoonlijke assistent vinden en betalen met je PV- of PA-budget?

Als budgethouder met een persoonsvolgend- of persoonlijk assistentiebudget is het moeilijk om een geschikte assistent te vinden en die op de juiste manier uit te betalen. De organisatie van zorg brengt heel wat zorgen met zich mee en dat begrijpen we bij exxtra. Daarom is ons deeleconomieplatform de perfecte omgeving om een assistent te vinden én fiscaal voordelig te vergoeden. Samen met jou gaan we aan de slag.

ervaar de voordelen van ons platform

Ons platform is speciaal ontworpen, om jou als budgethouder/hulpvrager te helpen bij het vinden én betalen van een assistent. Zowel met eigen middelen als via je persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget, kan jouw assistent worden vergoed.  Welke voordelen kan je bij exxtra verwachten?

 • Persoonlijke begeleiding door ons team van experts
 • Makkelijke toegang tot een netwerk van gekwalificeerde assistenten
 • Eenvoudig én veilig beheer van jouw budget en betalingen
 • Ondersteuning bij het opstellen van zorgovereenkomsten
 • Verzekering van jou en jouw assistent
 • Vlotte samenwerking met jouw bijstandsorganisatie
 • Toegang tot het Voordelen platform van Ekivita
 • Tal van andere voordelen

waarom voor ons kiezen

Bij exxtra kan je naast een persoonlijke aanpak ook rekenen op jarenlange expertise in de sector.

Ons platform is opgezet om het organiseren en bieden van hulp zo eenvoudig mogelijk te maken. Ben je een budgethouder/hulpvrager, kun je een hulpvraag indienen. Ben je een assistent, dan kan je jezelf aanmelden om hulp te bieden. Vervolgens neemt exxtra het over en begeleidt je individueel gedurende het hele proces.

Bereikbaarheid is één van onze grootste troeven. Je kan ons niet alleen elke werkdag digitaal en/of telefonisch bereiken, maar we verplaatsen ons ook graag naar jou voor een huisbezoek. Persoonlijk contact naargelang ieders behoefte. Ons team is actief in heel Vlaanderen & Brussel

In het bezit van een PAB – PVB? De complexiteit die het werken met een persoonsvolgend budget of persoonlijk assistentiebudget met zich meebrengt, begrijpen we bij exxtra als geen ander.

hoe verloopt het proces als hulpvrager

meld je aan

Meld je online aan, bel ons of boek een huisbezoek. Heb je al een assistent? Of ben je op zoek? We gaan graag voor je aan de slag.

registreer de prestatie

Maandelijks registreer je de prestatie van je assistent. De methode kies je zelf: online, offline? Het is sowieso makkelijk & snel.

betaal je assistent

Je ontvangt een betalingsuitnodiging die je kan betalen met je PVB/PAB (VAPH). Nadien is de factuur automatisch onderweg!

exxtra betaalt je assistent uit

exxtra zorgt binnen 7 werkdagen voor een vlotte & correcte uitbetaling. Zo kan je op beide oren slapen wat de financiële kant betreft.

flexibiliteit en betrouwbaarheid

Wij begrijpen dat flexibiliteit voor jou als hulpvrager cruciaal is. Of je nu dagelijkse ondersteuning nodig hebt of specifieke taken wilt uitbesteden, onze assistenten staan voor je klaar. Je kunt altijd rekenen op hun betrouwbaarheid en professionaliteit.

FAQ ———-

vaak gestelde vragen

Bij de organisatie van zorg komen heel wat vragen kijken. Bij exxtra zorgen we voor een antwoord.

Neem een kijkje tussen onze veel gestelde vragen. Vind je nog niet wat je zoekt? Dan staat ons team van experts klaar met een persoonlijk antwoord op maat, in mensentaal. Klik hier om contact op te nemen.

meer over onze FAQ

neem vrijblijvend contact op

 Wij helpen je graag verder

Heb je vragen of wil je graag extra info?  Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@exxtra.be voor advies op maat. Wij helpen je graag verder!

  Onze klanten spreken uit eigen ervaring

   

  Ons kind is mindervalide. Hij gaat door de dag naar een aangepaste school. Al jarenlang zorgen mijn vrouw en ik voor hem als zijn assistent. Zijn budget laat toe dat we daarvoor vergoed worden. Daar doe je het natuurlijk niet voor. Via exxtra wordt alles goed geregeld. Dat geeft gemoedsrust. We zijn nu ook verzekerd en mijn statuut is beter geregeld. Dat spaart ons een pak tijd aan administratie.

  Donald
  ———-
  Budgethouder

  Mijn vader is al jaar en dag assistent. Een bijstandsorganisatie raadde ons aan om de ondersteuning via exxtra te regelen. Ze bezorgden ons de nodige documenten en hielpen ons met de opstart. Nu verloopt de administratie via exxtra en moet ik zelf geen dingen meer uitzoeken.

  Ann
  ———-
  Budgethouder

  Door exxtra, verdien ik nu een centje bij. En tegelijk kan ik anderen helpen. Samen met de budgethouder bepaal ik maandelijks mijn uren. Die flexibiliteit maakt het voor mij interessant om bij te werken.

  Lindsay
  ———-
  Assistent

  Via exxtra kan ik mijn broer ondersteunen en wordt hij begeleidt door mensen uit zijn eigen netwerk. exxtra regelt de volledige administratie voor ons.

  Koen
  ———-
  Assistent

  laatste nieuws

  Hier blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes uit het zorglandschap: handige, hapklare info op mensenmaat én – belangrijker nog – in mensentaal.