de kracht van
de deeleconomie

deeleconomie

voor PVB en PAB Budgethouders

Ontdek hoe het deeleconomieplatform van exxtra volledig is afgestemd op het hulp bieden aan hulpbehoevenden en budgethouders met een persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget.

Via exxtra

 • Vind je de perfecte assistent die kan helpen in de grote en kleine dingen in het dagelijkse leven
 • Wordt administratief voor jou gezorgd
 • Heeft iedere gebruiker toegang tot een persoonlijk digitaal platform
meer over ons

wat is deeleconomie?

Deeleconomie is ook wel bekend als ‘sharing economy’, waarbij burgers diensten delen om gemeenschappen te versterken. Bij exxtra zorgen we voor een match tussen iemand die hulp vraagt en iemand die hulp nodig heeft. We streven naar solidariteit en samenwerking tussen hulpvragers/budgethouders en assistenten die zich bij ons aanmelden.

bijverdienen zonder speciaal statuut

Als assistent kan je niet alleen een extra centje bijverdienen, maar ook een enorme positieve impact hebben op het leven van iemand die hulpbehoevend is. En wat met die administratieve rompslomp? Daar helpen de medewerkers van exxtra je bij. Of je nu student, gepensioneerde, loontrekkende, huisman/huisvrouw of zelfstandige bent, als assistent kan je rekenen op een gunstig fiscaal voordeel van 10,7% op je belastingen. Een win-win dus.

erkend deeleconomieplatform, wat betekent dat?

exxtra zorgt voor een match tussen mensen die hulp nodig hebben (hulpbehoevende/budgethouders) en mensen die hulp willen bieden (assistenten). Een assistent kan daarbij verschillende taken op zich nemen: dagelijkse ondersteuning in kleine en grote dingen, vervoer, gezelschap, vrijetijdsbesteding, klusjes, dag- en/of nachtopvang … De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang het maar past bij wat je graag doet en wat de hulpvrager juist nodig heeft. En die persoonlijke match, die maken wij bij exxtra. De juiste assistent bij de juiste hulpvrager. Steeds van mens tot mens.

Ook nemen we bij exxtra de facturatie en uitbetaling voor onze rekening, zo hoef je je daar als hulpvrager of assistent geen zorgen over te maken. En wat met de verzekering? Geen zorgen. Daar wordt ook voor gezorgd.

het VAPH-assistentiebudget

Een groot deel van onze hulpvragers zijn andersvaliden met een assistentiebudget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Het budget dat ze ter beschikking krijgen, stelt hen in staat om zorg en ondersteuning ‘in te kopen’ bij een deeleconomieplatform zoals exxtra. Zo kunnen ze rekenen op een assistent die bij hun specifieke zorgbehoefte past. Het persoonsvolgend- of persoonlijk assistentiebudget dat de budgethouder krijgt via het VAPH kan eenvoudig opgevolgd worden binnen het deeleconomieplatform.

Bij exxtra gaan we verder dan alleen het bieden van financiële en administratieve voordelen. We bouwen aan een inclusieve gemeenschap waarbij solidariteit, samenwerking en ondersteuning centraal staan. Wat ons beroep zo mooi maakt? Elke dag een positieve impact hebben op iemands leven.

neem vrijblijvend contact op

 Wij helpen je graag verder

Heb je vragen of wil je graag extra info?  Vul onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@exxtra.be voor advies op maat. Wij helpen je graag verder!

  Onze klanten spreken uit eigen ervaring

   

  Ons kind is mindervalide. Hij gaat door de dag naar een aangepaste school. Al jarenlang zorgen mijn vrouw en ik voor hem als zijn assistent. Zijn budget laat toe dat we daarvoor vergoed worden. Daar doe je het natuurlijk niet voor. Via exxtra wordt alles goed geregeld. Dat geeft gemoedsrust. We zijn nu ook verzekerd en mijn statuut is beter geregeld. Dat spaart ons een pak tijd aan administratie.

  Donald
  ———-
  Budgethouder

  Mijn vader is al jaar en dag assistent. Een bijstandsorganisatie raadde ons aan om de ondersteuning via exxtra te regelen. Ze bezorgden ons de nodige documenten en hielpen ons met de opstart. Nu verloopt de administratie via exxtra en moet ik zelf geen dingen meer uitzoeken.

  Ann
  ———-
  Budgethouder

  Door exxtra, verdien ik nu een centje bij. En tegelijk kan ik anderen helpen. Samen met de budgethouder bepaal ik maandelijks mijn uren. Die flexibiliteit maakt het voor mij interessant om bij te werken.

  Lindsay
  ———-
  Assistent

  Via exxtra kan ik mijn broer ondersteunen en wordt hij begeleidt door mensen uit zijn eigen netwerk. exxtra regelt de volledige administratie voor ons.

  Koen
  ———-
  Assistent

  laatste nieuws

  Hier blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes uit het zorglandschap: handige, hapklare info op mensenmaat én – belangrijker nog – in mensentaal.