Deeleconomie voor PVB en PAB Budgethouders op Exxtra.be

Ontdek hoe Exxtra’s erkende deeleconomieplatform volledig is afgestemd om PV- en PA-budgethouders hulp te bieden. Met het deeleconomieplatform van Exxtra vinden budgethouders de perfecte assistent om hen te helpen met hun dagelijkse taken. Dit op een fiscaal voordelige manier voor zowel budgethouder als assistent.

Wat is deeleconomie?

Exxtra omarmt de deeleconomie, ook bekend als de sharing economy, waar burgers diensten delen om gemeenschappen te versterken. In dit moderne concept streven we naar solidariteit en samenwerking tussen budgethouders en assistenten.

Bijverdienen zonder speciaal statuut

Exxtra biedt een unieke kans om extra inkomen te genereren zonder complexe administratieve rompslomp. Of je nu een student, gepensioneerde, loontrekkende, huisvrouw/huisman, of zelfstandige bent, geniet van een gunstig fiscaal regime van 10,7% belasting op je verdiensten. Deze regeling maakt het mogelijk om financiële stabiliteit te bereiken zonder extra administratieve lasten.

Erkend deeleconomieplatform – Wat betekent dat?

Exxtra fungeert als een brug tussen opdrachtgevers en assistenten, waarbij een breed scala aan diensten wordt aangeboden. Van dagelijkse ondersteuning tot huishoudelijke taken, vervoer, gezelschap, vrijetijdsbesteding, nachtopvang en kluswerk, ons platform biedt een diversiteit aan mogelijkheden. Budgethouders kunnen met andere woorden eenvoudig aangeven waarmee ze hulp nodig hebben. Assistenten kunnen dan weer een opdracht kiezen die aansluit bij hun interesse. Zo creëren we met ons deeleconomieplatform de perfecte match van budgethouder en assistent.

Als erkend deeleconomieplatform nemen we niet alleen de facturatie en uitbetaling voor onze rekening, maar zorgen we er ook voor dat de match tussen opdrachtgevers/budgethouders en assistenten perfect is. Bovendien bieden we een uitgebreide verzekering aan beide partijen om een veilige en betrouwbare samenwerking te waarborgen.

Andersvaliden en het VAPH-assistentiebudget

Een groot deel van onze gebruikers zijn andersvaliden met een assistentiebudget van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Dit budget stelt hen in staat om zorg en ondersteuning in te kopen bij Exxtra, waardoor ze flexibiliteit hebben bij de keuze van hun assistenten. Het PV- of PA-budget dat verkregen wordt via het VAPH door de budgethouder, kan eenvoudig opgevolgd worden binnen het deeleconomieplatform. Op deze manier verliest men nooit de controle over het beschikbare assistentiebudget.

De deeleconomie op exxtra.be gaat verder dan alleen financiële voordelen; het bouwt aan een inclusieve gemeenschap waarbij solidariteit en ondersteuning centraal staan. Ontdek hoe wij mensen samenbrengen en een positieve impact hebben op levens in Vlaanderen.