Word assistent en verdien ‘exxtra’ met Exxtra

Wil je graag wat extra bijverdienen naast je huidige job? Bij Exxtra kun je meteen aan de slag als assistent en als thuishulp voor hulpbehoevenden. Op deze manier kan je fiscaal voordelig bijverdienen tot wel €7.460 per jaar.

 • Fiscaal voordelig, verlaagd belastingtarief van 10,7%
 • Via Exxtra zijn jullie beiden verzekerd
 • Flexibiliteit: jij kiest welke taken en wanneer

Bijverdienen naast je job? Word assistent bij Exxtra

Bijverdienen naast je job? Word assistent bij Exxtra.

Hulp bieden aan mensen die het nodig hebben

Als assistent maak je een échte impact. Zo help je budgethouders, hulpbehoevende personen die nood hebben aan assistentie in hun dagelijks leven. Je biedt hulp of helpt bij specifieke taken, afhankelijk van de behoeften van de budgethouder. Jouw hulp maakt een verschil in iemands leven.

Door bij te verdienen in de thuiszorg krijg je niet alleen zelf meer financiële vrijheid, maar zorg je er ook voor dat een budgethouder op een comfortabele manier zonder stress van het leven kan genieten.

Flexibiliteit van Exxtra

Kies uit een breed scala aan hulptaken en geniet van maximale flexibiliteit. Of je nu kiest voor huishoudelijke taken, boodschappen doen, persoonlijke verzorging of administratieve ondersteuning, bij Exxtra vind je taken die perfect bij jou passen. Jij bepaalt welke opdrachten je uitvoert en wanneer, waardoor je de controle hebt over je eigen agenda.

Bij welke taken kan je persoonlijke assistentie bieden?

Ondersteuning in het dagelijks leven (verzorging, hulp bij maaltijden,…)

Hulp bij vervoer (boodschappen, doktersbezoek,…)

Begeleiden van vrijetijdsactiviteiten

Anderen gezelschap houden, oppassen,…

Administratieve ondersteuning

Nacht- en dagopvang

Ondersteuning bij ICT

Snelle uitbetaling en betrouwbare service

Bij Exxtra zorgen we voor snelle uitbetalingen, zodat jij kunt genieten van het extra inkomen dat je verdient. Daarnaast bieden we een betrouwbare service waarbij we ervoor zorgen dat zowel jij als de budgethouder tevreden zijn met de samenwerking.

Waarom kiezen voor Exxtra?

Bij Exxtra kun je niet alleen fiscaal voordelig bijverdienen in de thuiszorg, maar ook iets betekenen voor mensen die hulp nodig hebben. Daarnaast geniet je van flexibiliteit in het kiezen van hulptaken en zorgen we voor snelle uitbetalingen en een betrouwbare service.

Hoe start ik met bijverdienen?

Meld je aan

Dat kan makkelijk online of telefonisch. We zijn continu op zoek naar gemotiveerde assistenten.

Kennismaking met Exxtra

Ben je ingeschreven? Super! Wij nemen spoedig contact op voor een eerste kennismaking.

Wacht op een match

We zoeken een compatibele budgethouder op basis van je woonplaats, beschikbaarheid en takenpakket. En het moet natuurlijk ook klikken!

Ontvang je betaling

Dat kan makkelijk online of telefonisch.

Wat vinden onze assistenten

“Ik heb me bij Exxtra aangemeld omdat ik, naast mijn job in de bibliotheek, nog wat tijd over had. En het zorgende spreekt me aan. De mensen van Exxtra hebben me ingezet bij een ouder koppel. Ze wonen nog zelfstandig. Maar de laatste tijd viel de vrouw af en toe, en riep haar echtgenoot hulp in bij de buren. Die beelden spookten sindsdien bij de kinderen door hun hoofd. Daarom deden zij een beroep op Exxtra voor het zoeken van een geschikte assistent. Ik kom ’s avonds langs, sla een praatje en blijf slapen in de logeerkamer. Dat stelt de kinderen gerust. En ’s morgens staat het ontbijt lekker voor hen klaar.”

Bij opstart voelde ik me goed geholpen door de medewerkers van Exxtra. De uitleg was duidelijk en ik voelde me snel op mijn gemak. Ik kreeg een duidelijk antwoord op mijn vragen.

Door Exxtra, verdien ik nu een centje bij. En tegelijk kan ik anderen helpen. Samen met de budgethouder bepaal ik maandelijks mijn uren. Die flexibiliteit maakt het voor mij interessant om bij te werken.”

Via Exxtra kan ik mijn broer ondersteunen en wordt hij begeleidt door mensen uit zijn eigen netwerk. Exxtra regelt de volledige administratie voor ons.”

Veelgestelde vragen & antwoorden

Hieronder vind je de belangrijkste vragen per categorie. Geen geschikt antwoord gevonden? Bel ons gerust op het nummer 0471 66 11 39 (tijdens de kantooruren).

Assistent

Iedereen. Persoonlijke assistenten hebben geen specifieke opleiding nodig. Belangrijk is dat je graag zorg draagt voor anderen.

Het takenpakket van een persoonlijk assistent:

Als persoonlijk assistent bied je als het ware hulp en ondersteuning bij de dagdagelijkse activiteiten van de andersvalide.

 • Je biedt hulp en ondersteuning bij dagdagelijkse activiteiten in de meest brede zin.
 • Je biedt assistentie in de niet professionele sfeer.
  • Dit kan gaan om hulp bij het wassen, aankleden, koken, boodschappen, ondersteuning bij vrije tijdsbesteding, vervoer, gezelschap,…
   • Voor specifieke medische verzorging dient de opdrachtgever/budgethouder professionals in te schakelen.

Je kan als budgethouder meerdere assistenten ter ondersteuning inschrijven. Je contactpersoon bij Exxtra kan je hier verder in begeleiden.

Beide systemen kunnen gecombineerd worden als onderstaande voorwaarden voldaan zijn:

 • Een verschillend takenpakket.
 • In een andere periode. Je kan in het ene systeem eerst hulp bieden en dan overstappen naar het andere systeem.

De inkomsten uit beide systemen moeten niet worden opgeteld. In beide systemen kan het maximum bedrag worden bijverdiend.

 • Persoonlijke aanpak. Onze consulenten komen tot bij jou.
 • Makkelijk online platform:
  • Waar je transparant jouw prestaties en documenten kan raadplegen.
 • Je bent verzekert:
  • Wil je Exxtra bijverdienen? Via ons vernieuwd platform zoeken we samen naar een match.
 • Toegang tot ons EKIVITA platform. Via dit platform kan je via exclusieve kortingen tot duizenden euro’s per jaar besparen.
 • Exxtra is meer dan deeleconomie. Via onze collega’s van TRIXXO Jobs kan je ook via ons aan de slag als persoonlijk assistent op basis van uitzendcontracten.